Οικολογικό καταφύγιο αδέσποτων

Τα υπάρχοντα καταφύγια για αδέσποτα ζώα έχουν πολλά προβλήματα. Πολύ συχνά δεν γίνεται να χτιστεί κάτι σταθερό, γιατί οι εκτάσεις όπου είναι τα καταφύγια δεν έχουν άδεια οικοδομής.

Οι εγκαταστάσεις δεν έχουν θερμομόνωση, τα ζώα υποφέρουν από την ζέστη το καλοκαίρι, από το κρύο το χειμώνα, και διαθέτουν λίγη προστασία για την βροχή και τον αέρα.

Συνήθως και οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι ιδανικές.

Για αυτούς τους λόγους, προτείνω να μελετήσουμε το concept του οικολογικού καταφύγιου προκατ από τσιμεντόλιθους βιομηχανικής κάνναβης (Hempcrete), σαν τρισδιάστατο παζλ. Είναι μούχλα-ανθεκτικό, ανθεκτικό στους τερμίτες, στις γρατσουνιές των σκυλιών, είναι εξαιρετική μόνωση που αναπνέει, δηλαδή υγειινό υλικό. Τοίχοι από hempcrete είναι πιο ενεργειακά αποδοτικοί από το τσιμέντο. Κτίζεται εύκολα και αποδομείται εύκολα, με modules που προθέτονται η αφαιρούνται ανάλογα με τις ανάγκες. Με ένα εργονομικό design, για εύκολη συντήρηση και μέγιστη άνεση για τα ζώα.

Το πιλοτικό θα μπορούσε να γίνει στη Ραφήνα και να χρηματοδοτηθεί από δωρεές σε εκδηλώσεις οπου συμμετέχουμε.

 

Think Green Hellas

Ο συνδυασμός τεχνοδοσίας, σωστών φυσικών υλικών, εφαρμογή αποδοτικών τεχνολογιών, δίνει ένα εργονομικό βιοκλιματικό κτίριο με αξία για τα χρήματα.

Think Green Channel