Πρόταση Πλάνου Ανάπτυξης Βιολογικής Καλλιέργειας

Η Think Green Hellas, εχει μαζί της επαγγελματίες της Οικολογικής καλλιέργειας

Αυτό το πλάνο πρέπει να συνδέεται με πλήρη ενημέρωση και εκπαίδευση για τα θέματα για τα οποία υπάρχει μεγάλη αγνοια η κυκλοφορούν λάθος ενημερώσεις (φυτοφάρμακα, βιομηχανική κάνναβη, χρήση του νερού, κτλ.)

  • Ετοιμασία του εδάφους : Καλλιέργεια της Βιομηχανικής Κάνναβης

-Αφαιρεί τις τοξικές ουσίες στο έδαφος μετά από χρόνια μόλυνση από φυτοφάρμακα η και άλλους τυπους μόλυνσης.

-Προετοιμάζει το έδαφος για βιολογική καλλιέργεια (αφαιρεί τις τοξικές ουσίες στο έδαφος και το εμπλουτίζει)

-Δεν θέλει πολύ νερό

-Δεν θέλει φυτοφάρμακα

-Ανάλογα τις περιοχές μπορεί γίνει σοδειά μέχρι 3 φορές το χρόνο

  • Ανάπτυξη οικολογικών καλλιεργειών – οι κύριοι άξονες

.Καλλιέργειές οι οποίες δεν ζητάνε:-επένδυση σε υπερβολικά μεγάλο εξοπλισμό 

- μεγάλη κατανάλωση νερού

- φυτοφάρμακα

. Ποιότητα όχι ποσότητα

- Καλλιέργεια Ελληνικών σπόρων και όχι μεταλλαγμένων, για μοναδική ποιότητα παγκόσμιας αναγνώρισης και εξαγωγές προϊόντων υψηλής ποιότητας με μεγάλη προστιθέμενη αξία.

- Καλλιέργεια σπάνιων ειδών φρούτων και λαχανικών υπό ζήτηση στο εξωτερικό.

        .Απαιτεί:  Εκπαίδευση

        .για χρήση θετικών εντόμων (για να διώξουμε τα παράσιτα χωρίς φυτοφάρμακα) και άλλες φυσικές τεχνικές κατά παράσιτων και εντόμων

        . για κομπόστοποιηση και εμπλουτισμό του εδάφους

        .για πολύ-καλλιέργεια (αντί για μόνο-καλλιέργεια, έτσι μπορεί η γη να δώσει περισσότερα στον αγρότη όλο το χρόνο)

        .για μείωση χρήσης νερού / σωστή διαχείριση νερού

         Και άλλα

  • Παραγωγή προϊόντων από Β. Κάνναβη και αλλων φυτων: η οικολογική αλισιδα συνεχίζει. 

Με την παραγωγή πρωτων υλων από Β. Κανναβη, μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές οικο-μικρο-επιχείρησης οικολογικών προϊόντων, με την τεχνοδοσία μας στην οικολογική δόμηση.

Η Κάνναβη αναπτύσσεται από σπόρο μέχρι τη λήξη σε 12-16 εβδομάδες.

Ανθεκτικό στα περισσότερα παράσιτα και αρρώστιες, δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα, φυτεύεται σε όλα τα εδάφη, μεγαλώνει γρήγορα. Είναι αντί-μικροβιακό, αντί-ωίδιο (μούχλα), φυσικό UV ανθεκτικό, οικολογική βάση για φυτικές βαφές. Μονωτικό, και με καμιά επιδείνωση ινών.

-Οικοδομικά υλικά / μονωτικά (υψηλής ποιότητας και οικολογικα)

Β.Κ. «τσιμεντόλιθό» (Hempcrete) είναι μούχλα-ανθεκτικό, ανθεκτικό στους τερμίτες, είναι εξαιρετική ηχομόνωση και μόνωση που αναπνέει. Τοίχοι από hempcrete και ηλιακά παράθυρα κατασκευασμένα από πλαστικό κάνναβης, είναι πιο ενεργειακά αποδοτικα από το τσιμέντο, εξοικονομεί έως και 70% στην χρήση ενέργειάς ενός κτιρίου.

-Βίο-καύσιμα (οικολογικό!)

.Eνα στρέμμα κάνναβης παράγει 300 λίτρα βίο-καύσιμα από τους σπόρους του.

.Παράγει 47% λιγότερο CO2 από σύγχρονο ντίζελ

.Μειώνει τους ρίσκους υγείας

.Σε 28 μέρες,το  βίο-ντίζελ καταστρέφεται κατά 85-88% σε νερό

.το CO2 που παράγει το απορροφά η Κάνναβη που φυτεύεται για βίο-καύσιμα, “closed carbon cycle” μειώνει τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη

. Η μετατροπή του λαδιού του σπόρου σε βίο-καύσιμα είναι σχετικά εύκολη, χωρίς πολύπλοκο εξοπλισμό.

-Οικολογική εναλλακτική για παραγωγή κλωστής αντί για βάμβακι

.θέλει 1/4 λιγότερα νερό, και 0 φυτοφάρμακα για την ίδια παραγωγικότητα, και ίνες 4 φορές πιο ανθεκτικές από το βαμβάκι, 4 φόρες πιο ζεστό, ανθεκτικό στις φλόγες και αντιβακτηριακο.

.1 acre Β.Κ.παραγει οσες ιβες με 2-3 acre βαμβακι.

Για παραγωγή υφασμάτων, σκοινιών, μουσαμάδων, πανιών, κτλ

. Το βαμβάκι καταστρέφει το έδαφος + χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα (στης ΕΠΑ  το βαμβάκι είναι 1% των καλλιεργειών της χώρας και χρειάζεται 50% των φυτοφαρμάκων).

High fashion embraces Hemp, Stella McCartney, Giorgio Armani, Calvin Klein: “There is a serious lack of supply, not enough farmers growing industrial Hemp”

-Τρόφιμα

Από 3 Εκατομμύρια φαγώσιμα φυτά, η Κάνναβη είναι η πιο θρεπτική.

Με τα σπόρια φτιάχνουμε σκόνη πρωτεΐνης, η λάδι. Τα σπόρια περιέχουν 25-35% λαδιού με ωμέγα 3, 6 και 9, 35% πρωτεΐνες με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, περιέχουν και βιταμίνη Ε, C, χλωροφύλλη, 35% φυτικές ίνες (diatery fibre)

Χρησιμοποιείται σαν Superfood, αλεύρι, σπόρους για σαλάτες, ορός γάλακτος και ζωοτροφή. Είναι τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και σε μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος, φωσφόρο, μαγνήσιο, σίδηρο, αντί-φλεγμονώδη, αντιοξειδωτικό, αντί-γήρανση, ωμέγα 3, 6 και 9.

-Λάδια

.βιομηχανικό λάδι, βάση οικολογικής μπογιάς, λάδι για σαλάτες και καλλυντικά

-Πλαστικά

.PVC pipes,  ό,τι είναι πλαστικό μπορεί να αντικατασταθεί με βίο-πλαστικό από Β.Κ.

.σκληρό, ανθεκτικό, χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες, και 100% βιοδιασπώμενα

.Θερμομονωτικά τζάμια

-Χαρτί

.1 στρέμμα σε μια saison μπορεί να παράγει αειφόρο χαρτί στο ισοδύναμο των 4 στρεμμάτων δέντρων

.Πιο ανθεκτικό, χωρίς οξύ, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, κοστίζει λιγότερο από το μισό για να παραχτεί χαρτί από δένδρα. Περιέχει 77% κυτταρίνη, το ξύλο 60%)

-Καλλυντικά προϊόντα

.θρεπτικό για το δέρμα, τα μαλλιά, φυσικό αντηλιακό, ενυδάτωση του δέρματος, με ιδιότητες επούλωσης, καλό για ακμή, ψωρίαση, έκζεμα κτλ),

-Κάσα αυτοκίνητου

Για το Ελληνικό Πόνυ, μια συνεργασία με Β.Κ. για  την παράγωγη του σκελετού και των πλαστικών Αξεσουάρ, μειώνει το κόστος παραγωγής. Ώστε έτσι να μπορεί να γίνει 100% με Ελληνικές πρώτες ύλες χρησιμοποιώντας Β.Κ. βίο-πλαστικά.

  • Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του ήπιου τουρισμού

-αγρό-τουρισμό

-οίκο-τουρισμό πεζοπόρων, κτλ

Η βιολογική καλλιέργεια και η προστασία των φυσικών πόρων υποστηρίζουν τον  τουρισμό με διαφορετικούς τρόπους

-προμηθεύοντας τουριστικές επιχειρήσεις με προϊόντα εξαιρετικής (και μοναδικής στην Ευρώπη) ποιότητας.

-αυξάνοντας ένα τουρισμό της φύσης χάρη στην επανόρθωση των βιοποικιλιών (άμεσο αποτέλεσμα  της κατάργησης της μονοκαλλιέργειας με φυτοφάρμακα)

Συμπεράσματα & όφελος για την Ελλάδα

-μειώνεται η αποψίλωση των δασών, βελτιώνεται το έδαφος στο οποίο καλλιεργείται

-όλα τα προϊόντα είναι βιοδιασπώμενα, κομποστοποιήσιμα, και ανακυκλώσιμα

-είναι εργαζόμενο-φιλικό, μη τοξικό υλικό, καλύτερη υγεία  του πληθυσμού

-δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας σε πάρα πολλούς τομείς (Πάνω από 25000 αντικείμενα μπορούν να παραχτούν από Β.Κ. σε μορφή λαδιού, σπόρου και ινών).

-βοηθά στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, και της εξάρτησης απο εισαγωγές .

-Αυτή η πρώτη υλη έχει πολύ ζήτηση και είναι σε έλλειψη παγκοσμίως.

-Η Hemp Industry Association (USA) ανακοινώνει ότι το 2008 οι λιανικές πωλήσεις τροφίμων και καλλυντικών προϊόντων από Β.Κ. στην Αμερική φτάσανε στο 100 Μ$, με ετήσιο ρυθμός αύξησης στο 47% (από 2005 με 2008)

 

Σχετικά με την φαρμακευτική κάνναβη

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης παράλληλα με την βιομηχανική για τους ακολούθους λόγους:

-Η περίφημη Ελληνική ζηλεια, ο κάθε έναςπου θα καλλιεργήσει Β.Κ. παίρνει το ρίσκο να τον καταγγελουν  για ναρκωτικά αυτοί που τους ζηλεύουν, να μπλέξει άσχημα με την δικαιοσύνη, και να καταστραφεί μέχρι να βρει το δίκαιο του. Δεν είναι υποθετικό, έχουμε δυστυχώς το παράδειγμα του Kannabishop.

-Κοινωνική τραγωδία. Άμα νομιμοποιηθεί λύνουμε και ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Αυτή την στιγμή, νεαρά παιδιά που ψάχνονται δοκιμάζουν διάφορα πράγματα, αυτοί που καταλήγουν στις φύλακές για χρήση Κάνναβης βλέπουν την ζωή τους να καταστραφεται άδικα. Θα μπει αθώο πλάσμα και θα βγει επαγγελματίας εγκληματίας η ναρκομανής βαριών ναρκωτικών. Τα δικαστικά έξοδα, έξοδα φυλάκισης και το στιγματισμό από την κοινωνία  καταστρέφουν και τις οικογένειες τους. Αφού είναι πολλά τα περιστατικά, τα δικαστήρια χάνουν πολύτιμο χρόνο με αυτές τις υποθέσεις ενώ περιμένουν άλλες πιο σημαντικές. Δεν είναι παραγωγικη για την χώρα αυτή η κατάσταση.

Πως μπορεί η χώρα να ωφεληθεί

-Φόρος στην φαρμακευτική Κάνναβη (Colorado, recreational Marijuana = 700 M$ sales in 2014).

-Δημιουργία καινούριας τουριστικής πελατείας για την Ελλάδα, θεραπευτικές διακοπές με φαρμακευτική κάνναβη σε ειδικές κλινικές. Είναι αποδειγμένη φυτική θεραπεία για πάνω από 100 αρρώστιες όπως καρκίνο, σύνδρομο Tourette, επιληπτικές κρίσεις, ημικρανία, γλαύκωμα, σκλήρυνση κατά πλάκας, ADD και ADHD, IBS & Crohn, της νόσου του Alzheimer, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, πόνος, νευρολογικά προβλήματα, ναυτία, HIV/AIDS, και άλλα.

Σε συνδυασμό με υγιεινό περιβάλλον και υγιεινή τροφή από βιολογικές καλλιέργειες μπορεί να φέρει πελατεία από όλο το κόσμο και για όλες τις τσέπες ( θα μπορούσαμε να ανακαινίσουμε κλειστά ξενοδοχεία σε κλινικές από 2 με 5 αστέρων εξυπηρέτηση)

.Κοινωνικό όφελος: η δικαιοσύνη να ασχοληθεί να τους πραγματικούς εγκληματίες.

.Έχει αποδειχτεί ότι όταν ελευθερώνεται η χρήση Κάνναβης σε μια χώρα, μειώνεται η χρήση επικινδύνων ουσιών (less consumption of heroine, crack and other dangerous substances) και πέφτει και η εγκληματικότητα και λιγότερα παιδιά καταλήγουν στη φυλακή «στο πανεπιστήμιο εγκληματιών»

.Μείωση της δύναμης της Αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα.

 

Για ενημέρωση

Η απαγόρευση της καλλιέργειας της κάνναβης ξεκίνησε από USA το 1937 “the Marijuana Tax Act” 1937)  όταν ανακαλυφθηκε στην πετροχημεία το νάιλον, το οποίο δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί με την Β.Κ. με τις ιδιότητες της και το χαμηλό κόστος παραγωγής για πιο υγιεινό και ανθεκτικό προϊόν.

Είναι φανερό ότι δεν συμφέρει στα μεγάλα λόμπι του πετρελαίου και πετροχημείας, των χημικών φαρμάκων, του βαμβακιού, των φυτοφαρμάκων, κτλ…

Άλλα δεν έχουμε χρόνο, η κακή διαχείριση τον πόρων και η ανθρωπιστική κρίση που ζούμε απαιτεί μια άμεση δράση. Μπορούμε ακόμα να σώσουμε το έδαφος μας, το πόσιμο νερό μας, τις Θάλασσες μας, και εν συνεχεία, επιτέλους, να μπορέσουν να ζουν οι άνθρωποι χωρίς το φόβο του καρκίνου, και με υγειεις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης  χάρη στην σωστή εκμετάλλευση των Ελληνικών πόρων.

Για αυτό το λόγο είναι επείγον να απαγορευτούν τα προϊόντα της Monsanto (και θυγατρικές) στην Ελλάδα. Μολύνουν το πόσιμο νερό, τα οικοσυστήματα, προκαλούν καρκίνο και άλλες αρρώστιες στο πληθυσμό μας. Είναι τώρα ύποπτος και για τα προβλήματα μικρό-κεφαλιάς λόγο νυμφοκτόνου που άρχισαν να χρησιμοποιούν στην λατινική Αμερική.

“Children today are sicker than they were a generation ago. From childhood cancers to autism, birth defects and asthma, a wide range of childhood diseases and disorders are on the rise. Our assessment of the latest science leaves little room for doubt; pesticides are one key driver of this sobering trend.”

– October 2012 report by Pesticide Action Network North America

Παράδειγμα εταιρίας δομικών υλικών από Β.Κ.: http://www.hanffaser.de/uckermark/index.php

Επί του παρόντος, οι χώρες που παράγουν βιομηχανική Κάνναβη:
Αυστραλία, Αυστρία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Δανία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ινδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, τις Φιλιππίνες, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, Σλοβενία, Ισπανία, Νότια Αφρική, την Ελβετία, την Ταϊλάνδη, την Ουκρανία και 21 πολιτείες των ΗΠΑ.
(15 ευρωπαϊκές χώρες)
Οι αγρότες σε περισσότερες από 30 χώρες (15 στην ΕΕ) κάνουν ήσυχα μέχρι και $ 1500 (1400 ευρώ) ανά εκτάριο, απλά από την καλλιέργεια κάνναβης!

“The market is held back mainly by lack of supply”

Think Green Hellas

Ο συνδυασμός τεχνοδοσίας, σωστών φυσικών υλικών, εφαρμογή αποδοτικών τεχνολογιών, δίνει ένα εργονομικό βιοκλιματικό κτίριο με αξία για τα χρήματα.

Think Green Channel